MVG = Humörfixare

...... Skrivet: 2009-09-30 | Klockan: 19:04:16
En riktig humörfixare är när läraren drar en åt sidan för att berätta att du och en till är bäst i klassen och ligger på MVG.

Sånt kan verkligen vända på en kass dag och göra den mycket ljusare! Man blir på så bra humör och sådär överdrivet stolt över sig själv.



Mina tips för en lyckad redovisning

1#
Är det en redovisning där man själv får välja vilket ämne man vill arbeta om, så välj ett ämne som intresserad av. Då blir det mycket roligare att ta reda på information och roligare att redovisa om.

2# Blanda ihop fakta och dina egna tankar eller/och åsikter. Om du tycker att vi gör förlite för barnen i Afrika, säg det då!

3# Ett bra tips är att kunna det du ska redovisa om så mycket det går utantill (ger alltid + i kanten hos läraren!) och kunna prata ut till publiken. Få gärna publiken delaktig genom att exempel starta en diskution eller kanske ställa frågor.

4# En gruppredovisning kan vara lite klurig när en del av gruppmedlemmarna har en tendens att vara frånvarande vid varje tillfälle ni ska redovisa. Inse fakta, det går inte att skjuta upp hur länge som helst. Det hjälper inte er att få bättre betyg genom att skjuta upp det. Be istället läraren att hålla i era papper, eller liknande så att ni kan redovisa utan era frånvarande medlemar.

5# Gruppredovisningar är svåra eftersom att det alltid någon som inte gör något och glider på ert arbete. Försök se till att alla gör någonting och dela upp uppgifter inom gruppen. Är det fortfarande någon som inte gör det de ska, prata med läraren. Det är hans/hennes jobb att hjälpa er!

6# Ibland får man inte välja själv vilket ämne man vill redovisa om. Det kan vara världens tråkigaste ämne, men försök att göra det roligt. Låt inte din tråkåsikt om ämnet ge dig tråkiga betyg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Skriv din kommentar här:

Trackback