Jävlig bok

...... Skrivet: 2009-03-16 | Klockan: 19:42:31

Läst denna bok? Om inte, lucky you. Grymt förvirrande och hoppade från den ena ögonblicket till de andra, det gick så fort så man inte hann fatta vad som hände. Storyn var väl okej. Utspelar sig under andra världskriget och något år efter. Huvudpersonen heter Elna Kallenberg (författarens mormor, eller något liknande) och handlar om hur hon förälskar sig i en österriare på flykt från kriget, vid namn Freddi. Dom har det jättemysigt där i sin lilla lägenhet och verkar inte störa sig så värst mycket på att det pågår krig i närliggande länder. En dag blir Freddi anhållen (anledning okänd) och förd till ett arbetsläger.  Dom får knappt tillstånd att träffas och då och då skickar hon både den ena och den andra grejen (+matlådor) som han ber om. Om jag minns rätt så fanns det nog inte mycket till tack i breven han skrev. De få gånger de fick tillstånd att träffas, var det bara sex, sex, sex.

Visst låter relationen toppen?

Efter krigets slut blir Freddi utvisad ur Sverige och återvänder till Wien. Han säger att han ska skicka efter henne när han har ordnat bostad. Tiden går, men ingen Freddi hör av sig. Elna beslutar att åka dit och gör den långa resan från Stockholm ner till först Berlin och sedan Wien med tåg och båt. På vägen skickar hon några brev till Freddi för att anmäla sin ankomst. När hon äntligen står på tågstationen i Wien och väntar på att hennes älskade ska komma och möta henne, kommer en okänd man fram till henne. Mannen visar sig vara Freddis bror, Hans. Han har dåliga nyheter. Nej, Freddi är inte död (om det vore så väl) utan han har träffat någon annan och kommer inte.

Ehh,.. Kul att du sa till innan. Hon åkte bara hela den långa vägen för din skull och du förmår dig inte ens att säga att ert förhållande inte exsisterar längre? Hon var ändå den som hjälpte dig överleva i Sverige. Hon skrev både till kungen och den ena och andra människan att dom skulle släppa dig fri för att dom inte hade någon anledning att hålla dig inspärrad.

Det värsta är nog att boken är en verklighetsskildring

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Skriv din kommentar här:

Trackback