Tips för skoltrötta!

...... Skrivet: 2009-08-12 | Klockan: 18:50:08
Skoltrötthet är jag mycket bekant med. Man tröttnar på att göra samma sak varje dag och då börjar betygen dala.
Oftast så känns det som om det inte finns så mycket att göra, eller så orkar man inte och tänker att "jag tar igen det nästa vecka".

Här är några små tips om hur man kan motverka skoltrötthet!

• Ha en bra morgonrutin. Ät en ordentlig frukorst och ta en dusch, tvätta ansiktet eller något som får dig att piggna till. (Frukost är ett måste, äter du inte på morgonen kommer det straffa sig senare)

• Hur tråkiga är inte de här rutiga/randiga skolhäftena man får till exempel matte lektionerna? Det finns faktiskt snyggare och roliga häften som kan göra det lite roligare! Här är några exempel som går att köpa på Åhléns;
 

• Hur skoltrött blir man inte om man har glömt att göra en läxa och hamnar efter? Då en kalender är aldrig fel. Den hjälper dig att hålla koll på läxor, inlämningar och prov. Ett plus är ju om den är lite snygg också

• Samla inte läxor på hög! Försök att göra dem direkt istället för att låta dem ligga. Inget bygger på tröttheten som en hög med läxor! Dessutom får du tid till annat om läxorna är klara sedan länge.

• Ät gärna en frukt under skoltiden för att inte "somna" till under dagen. Håll dig pigg!

• Var uppmärksam och lyssna på lektionerna. Ta gärna anteckningar så har du de senare till läxan och kanske slipper rå läsa arbetsböckerna.



Dessa är några enkla förslag på hur man kan hålla skoltröttheten borta. Man behöver inte göra några större förändringar i sitt vardagliga liv, man ska bara ta tag i skolarbetet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Skriv din kommentar här:

Trackback