The Dark I Know Well

...... Skrivet: 2009-07-28 | Klockan: 10:31:05


Denna låten är så underbart bra! Den här låten är från Spring Awakening och heter The Dark I Know Well. Just denna handlar om sexuella övergrepp mot barn, vilket denna musikalen handlar delvis om.
Om du vill veta mer om vad musikalen handlar som så kan du läsa ett av mina äldre inlägg här.

Varför lyssnar jag på detta nu? Jo, det kan bero på att jag såg på Criminal Minds igår, som handlade om en kvinna som kidnappande två femåriga pojkar, var av en hon mördade, för att hon själv hade förlorat ett barn till socialen. Inget sex inblandat där, men det är ändå en vuxen som berövar ett barns frihet.

Ett bra exempel på någon som fick sin frihet berövad som barn är självaste "King Of Pop" - Michael Jackson. Hans far hade alla sina söner under stenhård press och träning och alla mer eller mindre förlorade sin barndom. Istället för att leka med andra barn i sin ålder så var han på ett hotelrum och delade säng med hans bröder och kvinnorna som hade raggats upp under kvällen. Han fick ligga längst ut i hörn och blev tillsagt att  stänga ögonen.

Då är det väl inte så konstigt att han omgav sig med barn i ett försök att få tillbaka sin barndom.

Människor tar psykisk skada av att sådana saker händer. Ett övergrepp, en misshandel, någons död osv. Så låt barn vara barn, alla behöver ha en barndom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Skriv din kommentar här:

Trackback